Over mij

Fascinatie voor creëren en maken van ontwerpen heeft me altijd bezig gehouden.

Door mijn activiteiten in mijn werk als bedrijfskundige in een bedrijf en als zelfstandige, heb ik de omschakeling naar het maken van kunst steeds voor me uitgeschoven. Voor tekenen en schilderen (aquarel en zijde) heb ik summier tijd vrijgemaakt.

Na de verhuizing naar Lommel na mijn pensionering, ben ik op een open dag van de Academie voor beeldende kunst (NIKO) in Neerpelt (2009) , enthousiast geworden.

Mijn insteek voor de opleiding was het aanleren van technieken om me beeldend te kunnen uitdrukken. Daarnaast om de expertise van de docenten te gebruiken voor een verdere ontwikkeling van de wijze van expressie en de presentatie van de werken.

Mijn werken zijn zeer divers zowel figuratief als abstract. Ik houd van strakke eenvoudige vormen, maar ook van zachte lijnen en rondingen. Dynamiek moet voelbaar zijn.

Het ontstaan van de meeste werken komt vanuit spontaan opkomende ideeën. Ook zie ik dingen in de wereld om me heen die me raken of inspireren. Deze eigenheid probeer ik te behouden.

Een uitdaging voor mij is telkens weer, het vinden van een match van het idee met de materie waaruit het wordt gemaakt. Daarbij experimenteer ik in de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden. De vrijheid die het me geeft in de uitbeelding van mijn werken vind ik heel belangrijk.

De materialen die ik tot nu toe heb gebruikt zijn: plaatstaal, hout, keramiek, brons, gietbeton, steen, gips, polyester, acrystal. Nieuwe toepassingen in mijn laatste werken zijn staalwol en recycling glas. Ook Mica en steenkool zijn door mij toegepast.

Opdrachten kunnen zijn voor particulieren, gemeenten, bedrijven en projectontwikkelaars.

Opleidingen:

  • Zijde schilderen 2-jarige opleiding bij het Textielmuseum in Tilburg
  • In 2014 de 5-jarige opleiding aan de Academie van Beeldende Kunst in Neerpelt afgerond